Zgłoś naruszenie
Dołącz do grupy

Welonka 6 Odpowiedzi
986 Wyświetleń

Welonka inaczej Karaś ozdobny,jedna z najlepiej prezentujących się rybek akwariowych.Występuje w kolorze białym bądź pomarańczowym. Czasem może mieć barwę pstrokatą. Bardzo ładnie prezentują się białe z czerwoną plamą na głowie,wyglądają jak czerwony kapturek.Ta rybka powinna mieć dużo miejsca do pływania minimum 60litrowe akwarium ponieważ jest bardzo ruchliwa, potrzebują akwarium z filtrem. Jest rybą zimnokrwistą dlatego nie potrzebują podgrzewanej wody. Bardzo brudzi akwarium.

Welonka
Od: alusia
data: 27.05.2009 15:21

Forum

Co do brudzenia to swieta prawda. Ja mialam jedna z brzanka w 60 litrowce(dawne czasy) smiechu warte ale nie dla osoby ktora to musi sprzatac;];];]

Dodaj odpowiedż
chol12321 27.05.2009 21:43

Hehe :) Wiem że nie można ich trzymać z gupikami :/ Objadają one welonkom ogonki z zazdrości :) Poza tym Alusia masz racje są to Przepiękne Rybki.

Dodaj odpowiedż
kruszynka 27.05.2009 22:58

rybki są duże i ładne,osobiście wolę takie niż te maleństwa

Dodaj odpowiedż
dagos 02.06.2009 15:19

Ale stadko takich maleństw wśród roślinek wygląda nie źle;]

Dodaj odpowiedż
chol12321 08.06.2009 08:26

CHOL zdecydowanie sie z Tobą zgadzam :) Karasie mają to do siebie że pięknie sie wybarwiają, dzisiaj w jednym z zoologiznych widziałam złotego karasia! Piękny mówie wam! :) Zasmuciło mnie tylko to że reszta miała strasznie brudną wode. Nic dziwnego wkońcu w 80 litrowym akwa było ich chyba z 50 :/

Dodaj odpowiedż
kruszynka 08.06.2009 23:44

No to nie źle. Na moją prostą logikę po co się pcha do tego zoologicznego jak wiadomo że podstawą dobrej opieki nad zwierzętami jest nieopisana i niemożliwa do opisania miłość do zwierząt.

Dodaj odpowiedż
chol12321 21.06.2009 23:25

Chcesz uczestniczyć w tej dyskusji? Logowanie Rejestracja
Aby mieć możliwość brania aktywnego udziału w życiu serwisu musisz być zalogowany. Nie masz jeszcze konta na Jopi.pl? Zarejestruj się

Zarejestruj się teraz